Verbaas - Het zoeken en vinden van Verbazen
Of stuur een bericht

Verbaas

en zo ...

Het zoeken en vinden van Verbazen

Stamboom Verbaas
met 7 takken

Hoe kom ik aan al die Verbazen?
Het begon met een lijstje van mijn oom Frans (F.I. Verbaas, 1930-1998) en later nog een lijstje van een oudoom en een ander familielid.
Ook ontving ik - naast informatie per mail - een uitgebreide 'Genealogie Verbaas', opgesteld door Angelique Mulder ter gelegenheid van het 60-jarige huwelijk van Bastiaan Bosschaart en Nellie Verbaas (op 4-12-2000). De online 'Genealogy Bosschaart Verbaas Mulder' van Angelique Mulder is blijkbaar niet meer op internet in te zien.

+
Brief van F.I. Verbaas inzake familiegeschiedenis

Verder zaten er in de nagelaten persoonlijke papieren van mijn ouders vele geboortekaartjes en overlijdensberichten.
Mijn zus Ina wist ook veel en heeft voor mij ook in een aantal archieven / documentatie- instellingen het een en ander opgezocht.
In de loop van de tijd zijn ook door andere Verbazen gegevens via mail aangeleverd.
Via het CBG zijn kopieën van persoonskaarten van vele, vele Verbazen opgevraagd. Door het vermelden van data, partners, kinderen ed werden er vele verbindingen gemaakt. Ook knipsels verkregen via het CBG gaven namen met bijbehorende namen van ouders en/of kinderen.
Door het zoeken in tientallen andere databases op het gebied van genealogie, (overheids)archieven, begraafplaatsen (bijv. graftombe.nl), kranten (bijv. krantenbank Delpher) etc etc etc etc kwamen er steeds meer Verbazen in mijn persoonlijke versie van Aldfaer.

Disclaimers:

  • Er is door mij niet in fysieke archieven gezocht, een heel groot deel van de namen is via Internet, dus het resultaat van het werk van anderen (particulieren en archieven), gevonden. Door het gericht zoeken naar Verbazen en door de hoeveelheid namen kwamen er wel steeds meer relaties naar boven, waar die eerst niet duidelijk waren.
  • De jongste generaties zijn niet goed vertegenwoordigd in de stamboom. In allerlei genealogische bestanden worden namen van levende personen vaak 'buiten beeld' gehouden.
  • Mijn oorspronkelijk doel was om het inzicht in de familiegeschiedenis een beetje uit te breiden en terug te zoeken naar de eerste bekende Verbaas (en het liefst nog verder terug).
    Dat liep een beetje 'mis', namen-namen-namen, de familie was veel groter dan gedacht.

Mocht iemand anders de lacunes willen opvullen, prima! Op Internet zijn heel veel namen van nog levende Verbazen (en hun activiteiten) te vinden. Ook in meer speciale databanken (bijv LinkedIn, Schoolbank en via de sociale media is er een wereld aan 'Verbazen' te ontdekken en te benaderen.